Over

Mensen laten zich een jaar opsluiten in een huis, gaan uit hun dak tijdens een feestvakantie en zijn op verschillende manieren op zoek naar de liefde. En dit allemaal uitgezonden op televisie. De bekende Nederlanders zijn de laatste jaren niet meer de hoofdpersonen op de Nederlandse televisie. ‘De normale Nederlander’ krijgt een steeds grotere rol op televisie via verschillende reality-programma’s.

Ik ben Dimitri Koopman, een 20-jarige freelance journalist en student aan de School voor Journalistiek. Op 14-jarige leeftijd kwam ik voor het eerst in aanraking met de journalistiek. Het schrijven van nieuwsberichten op een voetbal-gerelateerde website, werd een dagelijkse bezigheid. Naast het nieuws uit de voetbalwereld, heeft het nieuws uit de mediawereld mij ook altijd geïnteresseerd. Op televisie zie ik steeds vaker dezelfde ‘onbekende’ Nederlanders terugkeren in verschillende programma’s. Sommige mensen spreken schande over verschillende reality-programma’s, waar anderen het weer een toevoeging vinden.

Dit blog geeft een kijkje in de wereld van reality-tv in Nederland. Ik laat via dit blog zien wat de beweegredenen van mensen zijn om wel of niet mee te doen aan verschillende reality-programma’s. Ook laat ik zien wat de positieve en minder positieve gevolgen van reality-tv zijn.

Plaats een reactie